Formació CUEME

   

 

Et donem la benvinguda a la formació en línia sobre el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

Si t'inscrius per primera vegada al programa, aquest curs t'oferirà totes les eines i recursos per implementar-lo al teu centre i al teu municipi. Es tracta d'una formació en línia conformada per una part treball autònom i una part d'activitat grupal. Clica al curs que més t'interessi segons siguis professorat o equip tècnic d'ens local i comença a formar part del CuEmE!

Un projecte de la Diputació de Barcelona:

 

Inscriu-te a la formació!

Inscriu-te a la formació segons el teu àmbit d’interès: professorat o equip tècnic d'ens local. Comença a descobrir el programa "Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE)" en una formació en línia. 

 

 

Objectius i continguts del curs:

Tot allò què necessites saber abans d’inscriure’t

 

 

 1. Què treballarem en el curs?

  El curs Formació CuEmE en línia és un curs dirigit, per una banda, a professorat que s’incorpora nou al programa i, per l’altra, a tècnics i tècniques locals que s’incorporen al programa. La formació té per objectiu oferir-vos eines i recursos per conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.

 2. Quin són els objectius d’aprenentatge?
  • Conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.
  • Oferir una visió detallada del projecte de creació i gestió d’una cooperativa escolar, amb el suport de l’administració local i el teixit empresarial i social del territori.
  • Saber implementar el programa des de l’especificitat tant del projecte educatiu com de l’estratègia local sabent implementar tots els recursos que s’ofereixen.
  • Descobrir exemples i practiques reals sobre cooperativisme en l’àmbit educatiu.
  • Compartir dubtes, propostes i suggeriments amb les altres persones participants.
 3. Quina és la metodologia del curs?

  La formació es desenvolupa en format virtual a través d’activitats de treball autònom i activitats síncrones de treball grupal: Les activitats de treball autònom et permetran treballar els continguts del curs al teu propi ritme i adaptar la formació a les teves necessitats. A través de les activitats síncrones coneixerem les altres persones participants de la formació amb l’objectiu d’establir aliances, aclarir dubtes, incorporar propostes, i en definitiva compartir el coneixement i generar més valor a la proposta.

  En el curs hi trobaràs:

  • Presentacions interactives a través de les quals podràs conèixer els continguts del curs, i conèixer exemples amb vídeos, imatges, articles, etc. Aquest tipus de materials et permetran aprofundir en un tema, en la mesura que vulguis, en funció dels teus interessos i necessitats.
  • Activitats interactives que et permetran anar alternant entre parts més teòriques i parts més pràctiques, a la vegada que ajuden a l’assimilació de continguts per la seva vessant “d’aprendre fent”.
  • Activitats d’interrelació i comunicació amb el grup que et permetran conèixer el grup i començar a establir un clima de confiança. Són activitats obertes, tipus fòrum per tal de compartir exemples, experiències, dubtes, etc.
  • Activitats d’avaluació, la formació s’inicia amb un mòdul de presentació, seguit dels mòduls de contingut i un mòdul final per aprofundir. A meitat i a final de la formació, trobareu avaluacions amb les quals repassar allò que has après i posar-te a prova. 
  • Materials per aprofundir en la temàtica.
  • Activitats síncrones, sessions grupals en línia en format videoconferència. Hi haurà diferents dates a les quals et podràs inscriure un cop dins de la formació.

   

 4. Com s’avaluarà la formació?

  Al final de la formació trobaràs una avaluació tipus test de tots els contingut que hem vist al llarg dels mòduls. Un cop enviades les respostes, podràs veure el feedback, que et permetrà conèixer i contrastar quins han estat els “errors” del qüestionari, i a la vegada aprofundir en aspectes correctes. Tindràs tres intents per superar cada avaluació i per tal de superar el curs amb èxit hauràs d’aprovar totes les avaluacions. (1 avaluació en el cas de la formació d’ens local i 2 e el cas de la formació per a professorat)

 5. Quan dura la formació i quin format té?

  La formació s’imparteix en format virtual.

  • Per al professorat dura 20h (14h de treball autònom i 6h de treball virtual grupal)
  • Per al personal tècnic 10h (8h treball autònom i 2h treball virtual grupal)
 6. Quin és el temari del curs?

  Formació per a professorat:

  El curs està estructurat en 6 grans mòduls:

  • Presentació i benvinguda al curs
  • El programa CUEME. Visió general.
  • El projecte educatiu i l’estratègia local
  • Els recursos del Programa
  • La cooperativa pas a pas
  • Avaluació de projecte educatiu
  • Per aprofundir i saber-ne més

  Formació per a equip tècnic d’ens local:

  • Presentació i benvinguda al curs
  • El programa CUEME. Visió general.
  • Els recursos del Programa
  • L’estratègia local
  • Per aprofundir i saber-ne més

Preguntes freqüents:

Algunes preguntes que et poden ajudar a resoldre dubtes.

 

 

 1. Com em puc inscriure?

  Per inscriure’t al curs només cal que el teu centre o ens local ja hagi comunicat la seva adhesió al programa. Clica a inscriure’t i segueix les instruccions de la pantalla. Veuràs que et demanarà les teves dades personals de contacte. Omple les dades i, si tot és correcte, rebràs un correu electrònic confirmant-te la inscripció amb les dades d’accés al curs.

 2. El curs té una certificació oficial?

  Sí, per tenir la certificació oficial de reconeixement de crèdits de la Generalitat de Catalunya cal superar totes les activitats d’avaluació del curs i assistir al 100% de les sessions de treball grupal virtuals. Un cop superat el curs podràs descarregar-te l’acreditació en el teu espai personal de la plataforma Atri de la Generalitat de Catalunya.

 3. És un curs totalment en línia?

  La formació s’imparteix en format virtual. Per al professorat dura 20 hores (14h de treball autònom i 6h de treball grupal) i per al personal tècnic 10h (8h treball autònom i 2h treball virtual grupal). Encara que la formació online es autònoma, sempre tindràs a la teva disposició la tutora del curs que t’ajudarà amb el seguiment del mateix i un servei tècnic per si tens qualsevol problema o incidència tècnica.

 4. És obligatori fer totes les activitats del curs?

  Són obligatòries les activitats d’avaluació per superar el curs i rebre la certificació. Les altres activitats et serviran per treballar els continguts i poder superar les avaluacions amb èxit.

 5. Si tinc dubtes amb algun dels continguts del curs puc contactar amb algú?

  Sí, sempre tindràs a la teva disposició la tutora del curs que t’ajudarà amb el seguiment del curs i les activitats.

 6. Si tinc problemes tècnics durant la formació puc contactar amb algú?

  Sí, encara que la formació online és autònoma tindràs un servei tècnic a la teva disposició per si tens qualsevol problema o incidència tècnica. Podràs contactar-hi via mail o telèfon.