Formació CUEME

   

 

Et donem la benvinguda a la formació en línia sobre el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

Si t'inscrius per primera vegada al programa aquest curs t'oferirà totes les eines i recursos per implementar-ho al teu centre i al teu municipi. La formació és virtual, compta amb una part de formació amb treball autònom i una part d'activitat grupal virtual. Clica al curs que més t'interessi segons sigui professorat o equip tècnic d'ens local i comença a formar part del CuEmE!

Un projecte de la Diputació de Barcelona:

 

Inscriu-te a la formació!

Inscriu-te a la formació segons el teu àmbit d’interès: professorat o equip tècnic d'ens local. 

 

 

Objectius i continguts del curs:

Tot allò què necessites saber abans d’inscriure’t

 

 

 1. Què treballarem en el curs?

  El curs formació CuEmE en línia és un curs dirigit per una banda professorat que s’incorpora nou al programa i per altra tècnics i tècniques d’ens locals que s’incorporen al programa, té per objectiu oferir-vos eines i recursos per conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.

 2. Quin són els objectius d’aprenentatge?
  • Conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.
  • Oferir una visió detallada del programa CuEmE per la creació i la gestió d’una cooperativa escolar, amb el suport de l’administració local i el teixit empresarial i social del territori.
  • Saber implementar el programa des de l’especificitat tant del projecte educatiu com de l’estratègia local sabent implementar tots els recursos que s’ofereixen.
  • Descobrir exemples i practiques reals sobre cooperativisme en l’àmbit educatiu.
  • Compartir dubtes, propostes i suggeriments amb les altres persones participants.
 3. Quina és la metodologia del curs?

  La formació es desenvolupa en format virtual a través d’activitats de treball autònom i activitats síncrones de treball grupal: Les activitats de treball autònom et permetran treballar els continguts del curs al teu propi ritme i adaptar la formació a les teves necessitats. A través de les activitats síncrones coneixerem les altres participants de la formació amb l’objectiu d’establir aliances, aclarir dubtes, incorporar propostes, i en definitiva compartir el coneixement i generar més valor a la proposta.

  En el curs hi trobaràs:

  • presentacions interactives a través de les quals podràs conèixer els continguts del curs, i conèixer exemples, a través de vídeos, imatges, articles, etc. el que et permetrà aprofundir més o menys en un tema en funció dels teus interessos i necessitats.
  • Activitats interactives que et permetran anar alternant entre parts més teòriques i parts més pràctiques, a la vegada que ajuden a l’assimilació de continguts per la seva vessant “d’aprendre fent”.
  • Activitats d’interrelació i comunicació amb el grup que et permetran conèixer el grup i començar a establir un clima de confiança. Són activitats obertes, tipus fòrum per tal de compartir exemples, experiències, dubtes, etc.
  • Activitats d’avaluació, la formació s’inicia amb un mòdul de presentació, seguit de 5 mòduls de contingut i un mòdul final per aprofundir. Cada mòdul conté una activitat d’avaluació per garantir l’assoliment dels continguts.
  • Materials per aprofundir en la temàtica
 4. Com s’avaluarà la formació?

  Al final de cada mòdul trobaràs una avaluació tipus test amb resposta de feedback, que et permetrà veure i contrastar quins han estat els “errors” del qüestionari, i a la vegada aprofundir en aspectes correctes. Tindràs tres intents per superar cada avaluació i per tal de superar el curs amb èxit hauràs d’aprovar totes les avaluacions.

 5. Quan dura la formació i quin format té?

  La formació s’imparteix en format virtual. Dura unes 20h treball autònom i 6h treball virtual (4h per equips tècnics d’ens locals).

 6. Quin es el temari del curs?

  El curs està estructurat en 6 grans mòduls:

  • Mòdul 0. Presentació i benvinguda al curs
  • Mòdul 1. El programa CUEME. Visió general.
  • Mòdul 2. El projecte educatiu i l’estratègia local
  • Mòdul 3. Els recursos del Programa
  • Mòdul 4. La cooperativa pas a pas
  • Mòdul 5. Avaluació de projecte educatiu
  • Mòdul 6. Per aprofundir i saber-ne més

  *en el curs per a equips tècnics d’ens locals el mòdul 2 es centrarà en l’estratègia local i el mòdul 5 és optatiu.

Preguntes freqüents:

Algunes preguntes que et poden ajudar a resoldre dubtes.

 

 

 1. Com em puc inscriure?

  Per inscriure’t al curs només cal que ja hagis comunicat la teva adhesió al programa. Clica a inscriure’t i segueix les instruccions de la pantalla, veuràs que et demanarà les teves dades personals de contacte, omple les dades i si tot és correcte rebràs un correu electrònic confirmant-te la inscripció amb les dades d’accés al curs.

 2. El curs té una certificació oficial?

  Si, per tenir la certificació oficial de reconeixement de crèdits de la Generalitat de Catalunya cal superar totes les activitats d’avaluació del curs i assistir al 100% de les sessions de treball grupal virtuals. Un cop superat el curs ens posarem en contacte amb tu per fer-te arribar la cerificació corresponent.

 3. És un curs totalment en línia?

  La formació s’imparteix en format virtual. Dura unes 20h treball autònom i 6h treball virtual (4h per equips tècnics d’ens locals). Encara que la formació online es autònoma sempre tindràs a la teva disposició la tutora del curs que t’ajudarà amb el seguiment del mateix i un servei tècnic per si tens qualsevol problema o incidència tècnica.

 4. És obligatori fer totes les activitats del curs?

  Són obligatòries les activitats d’avaluació per superar el curs i rebre la certificació. Les altres activitats et serviran per treballar els continguts i poder superar les avaluacions amb èxit.

 5. Si tinc dubtes amb algun dels continguts del curs puc contactar amb algú?

  Si, sempre tindràs a la teva disposició la tutora del curs que t’ajudarà amb el seguiment del curs i les activitats.

 6. Si tinc problemes tècnics durant la formació puc contactar amb algú?

  Si, encara que la formació online es autònoma tindràs un servei tècnic a la teva disposició per si tens qualsevol problema o incidència tècnica, podràs contactar-hi via mail o telèfon.