El proper dissabte 19 de gener se celebra una jornada de portes obertes per inaugurar el centre, un servei municipal de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, que vol ser l’equipament de referència en l’àmbit LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals) de la ciutat. S’hi oferirà un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació i atenció directa.

El Centre LGTBI de Barcelona està ubicat al número 22 del carrer Borrell, i vol ser un espai obert, inclusiu i connectat a la realitat del barri que l’acull. Per això ha organitzat la jornada de portes obertes coincidint amb la Festa Major de Sant Antoni.

Amb l’obertura del Centre, la comunitat LGTBI i la resta de la ciutadania disposaran d’un equipament públic transversal des d’on s’oferirà un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació i atenció directa, en coordinació amb les entitats i les diverses administracions. A més, el Centre desenvoluparà un programa cultural, d’acció comunitària i sensibilització obert a tota la societat, i que complementarà les activitats que promouen les diverses entitats que faran ús d’aquest equipament de manera permanent o puntual.

El Centre LGTBI de Barcelona és un servei municipal de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya. Aquesta federació agrupa diverses organitzacions referents en la lluita pels drets LGTBI, incloent-hi les entitats deganes del moviment, amb més de 40 anys de trajectòria en l’àmbit català.

Aquest innovador model de gestió permet que el Centre LGTBI de Barcelona es nodreixi de l’expertesa acumulada per aquestes organitzacions en l’atenció directa a persones LGTBI, en diferents àmbits d’actuació i respecte a diversos sectors de població. A més, facilita la implicació de l’àmplia base de voluntariat que aporten les entitats.

Total la informació aquí.