Formació en línia programa CuEmE “Cultura Emprenedora a l’Escola”

Formació en línia programa CuEmE “Cultura Emprenedora a l’Escola”

En el marc del programa CuEmE “Cultura Emprenedora a l’Escola” de la Diputació de Barcelona, des de Barabara Educació duem a terme la formació inicial al nou professorat i als nous equips tècnics d’ens locals que s’incorporen al programa per primera vegada.

cooperativa d'alumnes cueme

 

 

 

 

 

 

El curs “Cultura Emprenedora a l’Escola” en línia és un curs online d’unes 10 hores de durada aproximadament i 3 sessions en videoconferència en directe on conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa.

Un programa que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària per mitjà d’un projecte de creació i gestió d’una cooperativa escolar, amb el suport de l’administració local i del teixit empresarial i social del territori.

 

Què treballarem en el curs?

El curs Formació CuEmE en línia és un curs dirigit, per una banda, a professorat que s’incorpora nou al programa i, per l’altra, a tècnics i tècniques locals que s’incorporen al programa. La formació té per objectiu oferir-vos eines i recursos per conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.

 

Quin són els objectius d’aprenentatge?

 • Conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.
 • Oferir una visió detallada del projecte de creació i gestió d’una cooperativa escolar, amb el suport de l’administració local i el teixit empresarial i social del territori.
 • Saber implementar el programa des de l’especificitat tant del projecte educatiu com de l’estratègia local sabent implementar tots els recursos que s’ofereixen.
 • Descobrir exemples i practiques reals sobre cooperativisme en l’àmbit educatiu.
 • Compartir dubtes, propostes i suggeriments amb les altres persones participants.

La formació es desenvolupa en format virtual a través d’activitats de treball autònom i activitats síncrones de treball grupal: Les activitats de treball autònom et permetran treballar els continguts del curs al teu propi ritme i adaptar la formació a les teves necessitats. A través de les activitats síncrones coneixerem les altres persones participants de la formació amb l’objectiu d’establir aliances, aclarir dubtes, incorporar propostes, i en definitiva compartir el coneixement i generar més valor a la proposta.

En el curs hi trobaràs:

 • Presentacions interactives a través de les quals podràs conèixer els continguts del curs, i conèixer exemples amb vídeos, imatges, articles, etc. Aquest tipus de materials et permetran aprofundir en un tema, en la mesura que vulguis, en funció dels teus interessos i necessitats.
 • Activitats interactives que et permetran anar alternant entre parts més teòriques i parts més pràctiques, a la vegada que ajuden a l’assimilació de continguts per la seva vessant “d’aprendre fent”.
 • Activitats d’interrelació i comunicació amb el grup que et permetran conèixer el grup i començar a establir un clima de confiança. Són activitats obertes, tipus fòrum per tal de compartir exemples, experiències, dubtes, etc.
 • Activitats d’avaluació, la formació s’inicia amb un mòdul de presentació, seguit dels mòduls de contingut i un mòdul final per aprofundir. A meitat i a final de la formació, trobareu avaluacions amb les quals repassar allò que has après i posar-te a prova.
 • Materials per aprofundir en la temàtica.
 • Activitats síncrones, sessions grupals en línia en format videoconferència. Hi haurà diferents dates a les quals et podràs inscriure un cop dins de la formació.