Entre el 21 i el 23 de setembre, la Fira de Barcelona va acollir una nova edició del BIZBARCELONA, i nosaltres vam tornar a estar-hi presents. Enguany, vam compartir quins són els reptes i les oportunitats de l’Economia Social i Solidària en un context que s’ha transformat del tot amb l’arribada de la Covid19.

La nostra companya Laura Mendoza va participar un any més al BIZBARCELONA, un esdeveniment que vol impulsar l’ecosistema emprenedor i empresarial de Barcelona a través de la col·laboració amb entitats, institucions i empreses.

Concretament, des de Barabara Educació vam abordar les diferents oportunitats i reptes que se’ns plantegen en el món de l’economia social i solidària en l’actual context. Un context marcat per la Covid19 i per la incertesa social i econòmica que se’ns deriva.

Per a nosaltres, aquest estat d’emergència ens obliga a considerar la necessitat de canvis estructurals en la nostra relació amb l’entorn i com ens comportem com a comunitat global. I des d’aquest punt va partir precisament la nostra ponència.

Al #BIZBARCELONA20 vam explicar que les cooperatives i les empreses tenim l’oportunitat i la urgència de fer una contribució positiva a la societat, generant economies trasnformadores on les persones siguem més importants que el capital.

També vam compartir els petits canvis socials que s’han anat produïnt al llarg dels darrers anys. En aquest sentit, tot i que el capitalisme no ha caigut ni de bon tros, destaquem una mirada diferent en les noves generacions, que incorporen el valor compartit i un interès sensiblement superior a la mitjana per una economia centrada en el respecte a les persones i el medi ambient.

Des de Barabara Educació pensem que és important guanyar presència des de l’economia social i solidària en espais de reflexió i visibilització com el BIZBARCELONA. I cal que hi aportem les idees que defensem i que ens fan creuere en el que fem. Apropiant-nos de la cita de Margared Mead, “no dubteu mai que un petit grup de ciutadanes pensants i compromeses poden canviar el món. De fet, són les úniques que ho han aconseguit”.