Aquest mes de novembre s’ha dut  a terme el curs  en competències per joves (2ª edició) a l’Ateneu del Clot, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Districte de Sant Martí).

Durant les 7 sessions del curs les persones participants han anat desenvolupant, vivint i experimentant  diferents aspectes competencials i habilitats comunicatives i de relació amb altres. Han  viscut experiències simulades que els ha permès aprendre a prendre decisions de forma ràpida i coherent. Han descobert la importància del treball en equip, que com més persones s’aboquin de manera compromesa en la realització d’una activitat, millors i més efectius seran els resultats . Gracies  al treball  participat han anat descobrint capacitats personals que es pensaven que no tenien, o si més no, no ho percebien com a aspectes claus.. No sempre la percepció  d’un mateix  coincideix amb la  percepció que els demès tenen.

Ha estat un grup magnífic, comunicatiu, generós, crític, autocrític  i creatiu. Ara disposen de moltes eines per a aconseguir el futur laboral que desitgen.

A  petició dels mateixos participants s’ha creat un grup de Facebook “Escola Barabara” en el que els assistents de totes les edicions del curs podran compartir ofertes de feina, notícies, suggeriments, etc. des de Barabara Educació dinamitzarem aquest espai, i a més es pretén crear un espai de Networking que acabi constituint-se en una borsa de treball.

També a petició dels assistents al curs s’ha elaborat una carpeta compartida on poden seguir treballant en el CV, cartes de presentació, etc. i poden comptar amb l’assessorament de les orientadores laborals de la cooperativa. Així mateix compartir els materials del curs que s’han treballat, com els vídeos de les entrevistes.

Des de Barabara és molt gratificant  veure com s’està començant a teixir una xarxa de complicitats i  amb esperit comunitari.

Aviat podrem anunciar les dates de la  propera edició  pel 2015.