Juntes i visibles

Posar la vida al centre vol dir
posar en valor les tasques
que permeten sostenir la vida

Dones i Feminismes

Barabara Educació, com a cooperativa d'iniciativa social i sense ànim de lucre, sabem que un altre sistema és possible, un que posi la vida al centre i no el capital. Un sistema que també tingui en compte els límits del propi planeta i posi, també l'entorn al centre. És evident que el sistema capitalista basat en la contínua producció no és sostenible per a la vida del planeta ni de les persones, és per això que treballem des d'una òptica ecofeminista.

Posar la vida al centre vol dir posar en valor les tasques que permeten sostenir la vida, les tasques reproductives, molt feminitzades i precaritzades. Aquest sistema evidencia la seva fallida crisi rere crisi, i les dones en són les més damnificades, l’alta feminització de la pobresa i la precarietat laboral de les dones en són mostra. Contribuir a aquest canvi sistèmic és la nostra raó de ser. És per això que el compromís amb la lluita feminista és el motor dels projectes que neixen i surten de Barabara Educació.

Apostem per un feminisme que ens inclogui a totes i no deixi ningú enrere, que lluiti contra totes les opressions per raó de gènere, classe, origen, identitat i orientació sexual. Lluitem contra les violències masclistes, entenent que aquestes són estructurals i són presents en tots els àmbits de les nostres vides. Tot el que fem, neix d’aquest compromís.

Notícies relacionades, vols saber-ne més?