Barabara Educació, com a cooperativa d'iniciativa social i sense ànim de lucre, sabem que un altre sistema és possible, un que posi la vida al centre i no el capital. Un sistema que també tingui en compte els límits del propi planeta i posi, també l'entorn al centre. És evident que el sistema capitalista basat en la contínua producció no és sostenible per a la vida del planeta ni de les persones, és per això que treballem des d'una òptica ecofeminista.
Posar la vida al centre vol dir posar en valor les tasques que permeten sostenir la vida, les tasques reproductives, molt feminitzades i precaritzades. Aquest sistema evidencia la seva fallida crisi rere crisi, i les dones en són les més damnificades, l’alta feminització de la pobresa i la precarietat laboral de les dones en són mostra. Contribuir a aquest canvi sistèmic és la nostra raó de ser. És per això que el compromís amb la lluita feminista és el motor dels projectes que neixen i surten de Barabara Educació.
Apostem per un feminisme que ens inclogui a totes i no deixi ningú enrere, que lluiti contra totes les opressions per raó de gènere, classe, origen, identitat i orientació sexual. Lluitem contra les violències masclistes, entenent que aquestes són estructurals i són presents en tots els àmbits de les nostres vides. Tot el que fem, neix d’aquest compromís.
La presidenta de la nostra cooperativa, Raquel León, ha parlat sobre desigualtat i gènere en una entrevista per al web Ciutat Cuidadora, on ha explicat amb més detall en què consisteix el projecte “Dones contra la precarietat”.
Arrenca la Vª edició de l’EduCom Dones, un curs de desenvolupament professional que ofereix eines i recursos per augmentar les oportunitats d’accés al món laboral. T’interessa? T’animem a continuar llegint!
Des de Barabara Educiació hem posat en marxa un espai d’assessorament laboral que atendrà a dones de forma gratuïta a l’edifici Can Picó situat al districte de Sant Martí, cada dimarts des del 4 de maig de 15h a 19h amb cita prèvia.
La crisi de la Covid-19 ha evidenciat, un cop més, els efectes que tenen les crisis econòmiques i socials especialment per a les dones. Però, a més, ha aguditzat algunes problemàtiques estructurals, que s’han manifestat en forma de precarietat laboral per les dones i en un risc de pèrdua de drets ja conquerits. N’hem parlat amb Elisa Covelo,d’Hèlia Dones
El procés de cerca de feina acostuma a esdevenir angoixant, especialment si la urgència és elevada. La incertesa del propi context, especialment ara que fem front a una nova crisi econòmica i social, dificulta encarar amb seguretat aquests processos. I, sovint, se sumen també altres factors.
“Si nosaltres parem, es para el món” sota aquest lema el 8 de març de 2018 es convocava una vaga que faria història: dones d’arreu del món es van organitzar per aturar-ho tot. Els carrers del nostre territori es van omplir de manifestacions multitudinàries, en un moment de força del moviment feminista. Tot i això, […]
La crisi de la Covid-19 ens va fer posar el focus en un sector altament invisibilitzat i precaritzat, el sector de les cures. Sembla que la frase de “qui cuida a les que cuiden?” està a l’ordre del dia, però, de qui parlem?
El proper divendres 26 de novembre a les 18h, inaugurem “Juntes i Visibles”. Una mostra que hem organitzat amb molta il·lusió i que forma part del projecte de lluita contra la precarietat laboral femenina.
EduCom Dones Xª i XIª Edició Cada any el programa EduCom Dones ens porta moments inoblidables i ens permet conèixer dones úniques i molt potents, i créixer de manera col·lectiva.