EduCom Dones 2020, curs de desenvolupament professional

  • #EducomDones2020
  • #EducomDones2020

Vª edició EduCom Dones
Curs de desenvolupament professional

Barabara Educació ha celebrat la Vª edició de l’EduCom Dones amb un balanç molt positiu tant per les dones participants com pels resultats d’ocupació laboral. El programa ha comptat amb el finançament econòmic de Barcelona Activa a través de la convocatòria Impulsem el que fas 2019.

L’edició de 2020 celebrada de l’octubre al novembre, tanca amb una molt bona acollida, amb 34 dones inscrites, una entrevista personalitzada amb cadascuna i la derivació d’alguns casos de dones en situació de vulnerabilitat al servei corresponent segons les seves necessitats. Finalment, es va conformar un grup de 12 dones molt divers pel que fa a edat, origen, experiència professional i especialització.

En finalitzar el programa es va fer una tasca de valoració del procés amb les dones participants que ens ha permès fer balanç de l’edició.

El programa EduCom Dones permet afrontar pors i estigmes i prepara a les dones per a fer front als processos de selecció, per aplicar a candidatures i definir el seu perfil professional. “El curs fa molt èmfasi en les capacitats transversals de la persona, en descobrir el valor afegit de cadascuna, els punts forts i els febles.”, explica una de les participants de la Va edició.

El procés de treball d’un mes i mig ha ajudat les dones a adquirir eines per la recerca de feina, establir plans de treball, i actualitzar el seu currículum. Així ho explica una de les dones participants, “Pel que hem treballat, i pel que ha obligat a revisar el procés, crec que he guanyat certa seguretat i confiança en mi mateixa; a banda dels materials facilitats, valoro com a positius els consells formals i trucs per poder reflectir la meva persona en un currículum o per resoldre una entrevista de forma satisfactòria.”

El grup que es forma i el treball col·lectiu resulta clau pel desenvolupament de les dones participants. “No cal dir que el grup, per a mi, ha estat extraordinari i això només és pura sort, ajudada clarament per l’ull intel·ligent de les persones que van fer les entrevistes i, per tant, la selecció. Pertànyer, ser part d’un grapat de persones tan interessants ha estat motivador i engrescador, és un factor d’entusiasme i creixement.” Aquesta valoració feia una altra de les participants.