Reunides amb l’Ajuntament s’ha decidit posposar l’acte d’inauguració del BiciHub del 20 d’octubre per motius tècnics. Quan tinguem nova data us la farem arribar per a que ens pogueu acompanyar.

Notícia del 8 d’octubre:

Inaugurem el BiciHub!!! Ens acompanyes?

El proper dissabte 20 d’octubre, de les 11 a les 16 h, les cooperatives Biciclot i Barabara Educació us convidem a la inauguració del BiciHub, el centre de referència de la mobilitat sostenible i l’economia social a Barcelona, ubicat al carrer Pere IV número 58.

Després d’un procés on hi han participat més d’una trentena d’entitats, organitzacions i col·lectius de l’economia social, s’han establert com a objectius per a l’equipament: impulsar la creació de nous serveis i activitats relacionades amb el món de la bicicleta, desenvolupar processos formatius professionalitzadors i generar coneixement en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

L’activitat començarà a les 11 del matí amb l’inici de les portes obertes que permetran visitar tot el complex fabril de Can Picó, on s’insereix el BiciHub. Amb motiu de la inauguració s’ha preparat una exposició d’il·lustracions originals del llibre “Poble Nou. Atlas ilustrado de un barrio industrial”, de l’artista Lapin, veí del barri (aquesta exposició es podrà visitar fins al 28 d’octubre, coincidint amb la celebració del 48h Open House Barcelona). Al carrer Pamplona s’instal·larà un “Mur de desitjos”, on les persones assistents podran escriure les seves idees sobre el nou espai. Mentrestant, els més menuts podran gaudir d’un circuit d’habilitats en bicicleta.

A les 12 h es realitzarà l’acte oficial d’inauguració del BiciHub amb representants polítics de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de les entitats impulsores del BiciHub. Durant l’acte es compartiran els resultats del procés participat que ha servit per delimitar el projecte marc del BiciHub, juntament amb les dades de participació. A continuació, a les 13 h, arribarà el torn de la música amb els ritmes ballables de la formació barcelonina Ciutadella Sons. Després de fer un beure i gaudir de la música, a les 14.30 h s’oferirà una paella popular (caldrà reservar tiquets amb antelació, aquí).

El BiciHub vol esdevenir un centre de referència de proximitat, de barri i de ciutat, dedicat a la mobilitat sostenible en bicicleta i a l’Economia Social i Solidària. Un model de gestió comunitària com a proposta política que doni cabuda a totes les entitats, col·lectius i persones de Barcelona que apostin per la bicicleta com a eina de transformació. La inauguració del BiciHub culmina el procés de rehabilitació de l’edifici de Can Picó fruit de la cooperació entre l’esfera pública i l’esfera privada, completant una inversió total de 1.129.136 €, dels quals 800.000 els ha pagat l’Ajuntament de Barcelona i la resta els han posat les cooperatives Biciclot i Barabara Educació. Tot va començar el 2015, quan Biciclot va signar un contracte de cessió d’ús de l’edifici municipal per als pròxims trenta anys. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunyaha promogut el procés participat, per a definir el projecte marc del BiciHub i la seva governança.