El proper dia 7 de juliol se celebrarà el Dia Internacional de les cooperatives amb el lema “Societats sostenibles gràcies a la cooperació” i amb un tema cabdal sobre el consum i la producció sostenible de béns i serveis.

“Representem a 1.200 milions de persones membres de cooperatives. Probablement no hi hagi un altre moviment econòmic, social i polític al món que en menys de 200 anys hagi crescut tant com nosaltres. Però el creixement no és el més important. Consumim, produïm i usem els recursos que el planeta ens ofereix en solidaritat amb el medi ambient i amb les nostres comunitats. És per això que som un actor clau per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, va declarar el president de l’Aliança Cooperativa Internacional, Ariel Guarco.

Actualment al món hi ha 2,6 milions de cooperatives i més de 1200 milions de persones – 1 de cada 6 – són membres d’alguna cooperativa, que donen feina al 10 % de la població mundial ocupada.

L’Aliança Cooperativa Internacional¸ associació independent que uneix, representa i dóna servei a les cooperatives arreu del món, encoratja als seus membres a utilitzar l’etiqueta #CoopsDay i la Guia per als Cooperadors per difondre el missatge.

Podeu consultar el manifest aquí.