Estrenem aquest mes de maig un nou apartat a la nostra web! L’entrevista del mes, cada mes entrevistarem a diferents persones per poder conèixer de primer mà, situacions reals, noves iniciatives i en definitiva retrobar-nos.

La Sònia, multimedia assistant a la UNTV. Departament de televisió de la ONU des de Nova York. Té 29 anys i l’any passat va participar al “Curs en competències: Coach per Joves” organitzat per Barabara. La Sònia és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, i en Comunicació Audiovisual.

Hola Sonia, tu vas ser una de les participants al “Curs en competències: Coaching per Joves” que impulsa Barabara. Ara, ja ha passat un temps des de que vas acabar:

Com estàs?

Actualment estic gaudint d’una nova experiència que no m’havia imaginat mai que faria. Així que em sento molt emocionada y contenta de poder tenir aquesta oportunitat.

I que has fet des de aleshores?  

Des del curs he estat buscant feina, he treballat com a dependenta en una sabateria i he viatjat a Nova York a fer un Intership a les Nacions Unides relacionada amb la meva segona carrera. He trobat l’oportunitat de viatjar a aquesta ciutat i realitzar una estada de pràctiques a la UNTV, el departament de televisió de la ONU, gràcies a una beca que atorga la generalitat.

Així doncs estàs treballant, i concretament  què fas?

Estic treballant com a multimedia assistant. Realitzant tasques d’edició i producció de vídeo, elaboració de guions i desenvolupament de projectes audiovisuals de les diferents accions que realitzen les agències de les Nacions Unides a tot el món.

I com has acabat a Nova York? Per què et vas plantejar presentar-te a aquesta plaça?

Després de veure la dificultat de trobar una feina relacionada amb els meus estudis i la meva experiència a Espanya, vaig decidir obrir camp i plantejar-me la possibilitat de buscar alguna oportunitat a l’estranger.

Sempre he volgut enfocar la meva carrera al sector de la cooperació, y les Nacions Unides ofereix un programa de pràctiques molt interessant, que es pot adaptar a tot tipus de sectors, des de la comunicació, fins al dret, els recursos humans o el management, per citar alguns exemples.

Després de sol·licitar la participació al programa de pràctiques de l’ONU i ser acceptada, vaig sol·licitar la beca Canigó, especialment enfocada a col·laboracions internacionals en entitats d’aquest tipus. Així que, després de tota la paperassa, aquí estic, a Nova York, treballant a un dels llocs més internacionals que hi ha, coneixent gent de tot el món i intercanviant experiències úniques.

Creus que et va servir el curs per prendre la decisió de fer aquest pas?

Crec que el curs em va ajudar en molts aspectes. Primer de tot, a conèixer verdaderament les meves competències i saber-les explicar. Però també em va ajudar a definir la meva trajectòria professional i enfocar-me verdaderament cap allò que sempre he volgut fer, en el meu cas, una carrera internacional. Tant les tutores com els companys i companyes del curs t’escolten i comenten les teves idees, i això ajuda a prendre decisions d’aquest tipus.

I per què vas venir a fer el curs de Barabara?  

Vaig decidir apuntar-me al curs per recomanació d’una amiga. Totes dues estàvem a l’atur en aquell moment, i teníem una mica de desesperació perquè no érem capaces de trobar cap feina adient a la nostra experiència. Ella em va convèncer de que conèixer les meves competències  em serviria de molt per explicar el meu perfil en els processos de selecció i destacar allò que em diferencia d’altres candidats i candidates.

Com definiries amb tres paraules la proposta del curs EduCom Jove: Curs en competències: Coaching per Joves?

Profitós, dinàmic i personalitzat.

Creus que els joves i les joves en general quan senten parlar de competències no en volen saber res?

Crec que sovint els joves no es plantegen el tema de les competències, entre d’altres motius per desconeixement. Suposo que creiem que ja les coneixem i que no hem d’aprendre res de nou. Però tot el contrari, durant tota la vida aprenem moltes coses però no sempre sabem com explicar allò que sabem fer i sobretot com destacar les nostres qualitats professionals.

Recomanaries als i a les joves catalanes que vinguin a la formació de Barabara?

Ho recomanaria totalment.

Després d’acabar els meus estudis i treballar durant diversos anys, al fer el curs em vaig adonar que hi havia moltes coses que em mancaven o que no n’era conscient de que les tenia.

En aquest curs hem rebut un seguiment molt personalitzat i enfocat a cadascun dels participants, així que tot el que aprenem es pot utilitzar després per afrontar per exemple una recerca de feina d’una manera més efectiva.

Creus que marxar és la única opció pels joves avui en dia?

M’agradaria pensar que no és així. Però segons la meva experiència marxar fora és una bona alternativa per aconseguir una bona feina, relacionada amb els teus estudis i la teva experiència, i sobretot que estigui ben valorada.

I ja per acabar, t’has plantejat tornar?

Ara per ara m’agradaria poder continuar una carrera internacional. Ara mateix no he pres cap decisió de cara a saber quin serà el meu següent pas, però una idea és treballar en cooperació internacional sobre el terreny durant un temps, si pot ser a algun país africà. Però tot esta per veure…

Moltes gràcies Sònia, seguim en contacte i et seguirem la pista!

Sonia (ONU)

Aquest mes de maig hem pogut comptar amb la Sònia una exalumna de barabara que actualment vivint a Nova York ens explica la seva experiència.

Té 29 anys i l’any passat va participar al “Curs en competències: Coach per Joves” organitzat per Barabara. La Sònia és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, i en Comunicació Audiovisual. Quan ens vàrem conèixer estava a l’atur, buscant feina i una mica perduda.

El curs em va ajudar en molts aspectes, a conèixer les meves competències i saber-les explicar, però també em va ajudar a definir la meva trajectòria professional i enfocar-me cap allò que sempre he volgut fer.

Durant tota la vida aprenem moltes coses però no sempre sabem com explicar allò que sabem fer i sobretot com destacar les nostres qualitats professionals.

En aquest curs hem rebut un seguiment molt personalitzat i enfocat a cadascun dels participants

 

.