L’Ateneu Cooperatiu del Maresme i la XES Mataró han convocat l’Ajut Pepa Maca 2018. Una convocatòria que preveu una única ajuda de 3.000 euros per a la creació d’una cooperativa. 

Pepeta Agramunt i Costa, popularment coneguda com a “Pepa Maca” va ser una reconeguda treballadora del sector tèxtil i activista sindical.

L’ajuda “Pepa maca” vol ser un homenatge viu a la seva memòria i posar de relleu el compromís amb la transformació social mitjançant la cooperació a traves de mesures o programes de suport a la creació de noves cooperatives amb aquesta transformació.

L’ajut consisteix en un ajut únic amb una dotació de 3.000 euros (també compta amb una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució). Poden optar als ajuts d’aquesta convocatòria les associacions d’economies informals, i altres iniciatives sense ànim de lucre que vulguin desenvolupar activitat econòmica segons els criteris que marca l’Economia Social i Solidària. També poden optar-hi les cooperatives que s’hagin constituït en el termini de 6 mesos abans de la convocatòria d’aquest ajut.

Els projectes sol·licitants hauran de comptar amb dues persones físiques com a mínim, que seran les que esdevindran sòcies fundadores de la cooperativa.

Font: XES Mataró i Ateneu Cooperatiu del Maresme

Podeu consultar les bases de participació de la convocatòria aquí.

Les persones i organitzacions interessades poden enviar la seva candidatura fins el 15 de setembre de 2018.

Per a més informació, podeu escriure a la direcció de correu electrònic: pepamaca@ateneucoopmaresme.cat