Biciclot sccl i Barabara Educació sccl hem teixit una aliança per promoure un procés participat que serveixi per a dissenyar el BiciHub, un projecte que estarà ubicat al mateix complex fabril del carrer Pere IV 58 on està la nostra seu. L’objectiu és que al setembre d’enguany, un cop finalitzades les obres, tinguem definit el projecte marc del BiciHub i la seva governança.

El BiciHub vol esdevenir un centre de referència de proximitat, de barri i de ciutat, dedicat a la mobilitat sostenible en bicicleta i a l’economia social i solidària. Un model de gestió comunitària com a proposta política que doni cabuda a totes les entitats, col·lectius i persones de Barcelona que apostin per la bicicleta com a eina de transformació. Un cop hem completat el disseny del procés participat, hem constituït un grup motor on s’hi han sumat l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou, la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (Fem Bici), Coòpolis (Ateneu Cooperatiu de Barcelona) i Copenhagenize. Donada la seva representativitat en àmbits estratègics, aquestes organitzacions han contribuit en l’elaboració del document marc per enquadrar el projecte.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es socialitzarà la feina realitzada i s’obrirà el grup motor a totes les entitats, persones i administracions públiques que vulguin implicar-se en la definició del BiciHub. Aquesta fase s’iniciarà amb una jornada en la qual es presentarà el document marc i es convidarà a tothom que vulgui participar a sumar-se al grup motor.