Organitzem la Jornada de la Xarxa d’escoles i instituts per la igualtat i la no-discriminació, una trobada de tots els centres participants. El dimarts 31 de maig després de molts mesos treballant en el disseny i l’organització vàrem celebrar la Jornada del Programa Xarxa d’Escoles per la Igualtat i No discriminació de l’Ajuntament de Barcelona! Amb la participació d’11 escoles, 19 entitats i federacions, 4 espectacles impressionants, 87 tallers i un total de 2.300 alumnes! Una jornada plena de moments inoblidables!

logo jornada

La primera fase d’implantació del programa de la Xarxa d’escoles i instituts per la igualtat i la no-discriminació està a punt d’acabar. De fet, acabarà al final d’aquest curs escolar, i per això el 31 de maig va tenir lloc una trobada dels centres que hi han participat, per fer visible el treball realitzat durant aquests dos anys de prova pilot.

Un total de 2.211 estudiants d’educació infantil i primària, més de 200 professors i professores dels onze centres escolars que han implementat el programa, han exhibit avui a través d’una vuitantena de tallers i activitats musicals, la feina feta al llarg dels dos cursos durant els quals diferents propostes de caràcter curricular han anat impregnant l’activitat habitual dels centres amb continguts i formats educatius pensats, plantejats i desenvolupats des del respecte a totes les formes de diversitat: de gènere, d’ètnia, funcional, o en les relacions afectives i sexuals.

La Xarxa d’escoles i instituts per la igualtat i la no-discriminació és avui una xarxa d’onze centres educatius en els quals s’ha desenvolupat un programa pilot que vol prevenir a partir de la formació des de les primeres edats, conductes abusives, violències masclistes i discriminacions diverses. En aquesta primera fase de la prova, onze centres (6 escoles de primària i 5 instituts) escollits especialment en base a criteris sociodemogràfics, i perquè configuren entre tots ells una mostra de la diversitat existent a la ciutat, han desenvolupat a les aules activitats curriculars dissenyades des d’una perspectiva d’enriquiment amb la diversitat en totes les seves manifestacions.

El projecte de la Xarxa d’escoles per la igualtat i la no-discriminació té com a objectiu incidir en un canvi d’actituds, cosa que implica processos psicosocials d’evolució lenta, per la qual cosa, l’impacte es podrà avaluar de forma realment significativa en totes les seves dimensions a partir d’una dècada.

Amb aquest programa, i en concret amb l’acte celebrat avui, l’Ajuntament vol manifestar el compromís ferm per institucionalitzar una intervenció per la igualtat i la no-discriminació als centres educatius de la ciutat.

 Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2016/05/31/barcelona-tanca-la-primera-fase-de-la-prova-pilot-de-la-xarxa-descoles-i-instituts-per-la-igualtat-i-la-no-discriminacio-amb-una-trobada-dels-centres/