Acompanyament en el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat a les entitats d’ECOM

Projecte d’acompanyament i facilitació en el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat a algunes de les entitats que formen part de la Federació ECOM.

En aquest camí, hem dissenyat un aplicatiu, materials i recursos per dur a terme una diagnosi de la situació que vivia cada entitat, amb l’objectiu d’assolir la igualtat en el tracte i d’oportunitats entre els homes i les dones que hi participen.

 

Entre els mesos de març i novembre del 2020, des de Barabara Educació hem acompanyat a les entitats de la Federació ECOM que ho han sol·licitat en l’elaboració del seu Pla d’Igualtat. Per a fer-ho, hem hagut de realitzar una diagnosi de la situació que vivia cadascuna de les entitats i hem establert els objectius necessaris per asaolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones i per eliminar les possibles discriminacions que es poguessin donar per raó de sexe.

A partir d’aquesta tasca prèvia, les entitats han anat adoptant les estratègies i les accions que hem dissenyat plegades, així com les mesures de seguiment i d’avaluació dels objectius proposats.

La Federació ECOM és una organització d’àmbit estatal que aglutina actualment més de 120 entitats de tot l’Estat Espanyol. Els seus objectius són oferir suport i servei a les entitats federades, així com representar i protegir els seus interessos, i defensar els drets de les persones amb discapacitat física per aconseguir la plena inclusió social i millorar-ne la qualitat de vida.

Concretament, les entitats que han format part del procés d’acompanyament en l’elaboració del Pla d’Igualtat han estat la Fundació CorAvant, l’Associació de Cardiopaties Congènites, l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars i el Centre Ocupacional Sínia.