Arttec, la plataforma de formació online en l’àmbit tecnològic

A l’octubre del 2021, de la mà de Barabara Educació, CIM UPC i Drecera, arribà Arttec, una plataforma de formació online en l’àmbit tecnològic per a donar resposta a les diferents necessitats de les dones i del mercat laboral. Arttec és un nexe entre aquestes necessitats, a partir de l’oferta d’itineraris formatius que permeten a les dones accedir a les ofertes del sector tecnològic.

Paral·lelament a la construcció d’Arttec, es van dur a terme enquestes a dones i empreses per a poder elaborar un informe amb les dades sobre el sector tecnològic i la presència de dones. Aquest informe complementa les ja alarmants dades sobre l’ocupació en els àmbits tecnològics. A Catalunya, durant el 2019 el 69,1% de les persones ocupades en la branca d’activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que només el 30,9% eren dones. En l’àmbit de la formació aquestes dades no milloren. I és, en aquest context, en què va néixer Arttec.

La plataforma ofereix un seguit de cursos de l’àmbit del disseny i la tecnologia. Ara mateix ja comptem amb 16 cursos: Inskacape, Rhinoceros (per a 2D i per a 3D), Tinkercad, AutoCAD, Onshape, SketchUp, Revit, 3DMax, SolidWorks, Fusion 360, Keyshot, Talladora làser, Talladora de vinil, Impressora 3D i SEO. 

Arttec dona l’oportunitat, especialment a les dones, a endinsar-se en el món tecnològic i el mercat laboral, així com una nova projecció a la seva carrera professional. És per aquest motiu, que gràcies a l’adhesió d’empreses del sector tecnològic que han cregut en el nostre projecte, es comptarà amb una borsa de treball en què es publicaran ofertes laborals relacionades amb la formació oferida, al 2022. Així doncs, es tracta d’un projecte de formació de qualitat que es desenvolupa des de tres dimensions:

  • Formativa: un espai de formació de qualitat especialitzat en el desenvolupament tecnològic.
  • Social: visibilitzar i denunciar les desigualtats de gènere al sector tecnològic i la necessitat d’un canvi.
  • Col·lectiva: Arttec posa la intercooperació al centre, entre empreses, dones i la plataforma, per a apropar-nos a l’equitat i a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el sector tecnològic.

ARTTEC. Formació online en desenvolupament tecnològic és un projecte subvencionat en el marc de la convocatòria de mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives i de l’economia social, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per a

fer front a la COVID-19 impulsat per la Generalitat de Catalunya.