Juntes i Visibles, projecte contra la precarietat laboral de les dones

Juntes i Visibles: Empoderament i lluita contra la precarietat laboral de les dones

A Barabara Educació tenim el compromís de contribuir en la lluita contra la precarietat laboral de les dones, una problemàtica estructural que s’aguditza crisi rere crisi. És, des d’aquest compromís, que neix Juntes i Visibles. Un projecte impulsat per Barabara Educació amb el suport econòmic de Barcelona Activa, a través de la convocatòria Impulsem el que fas 2020, que té l’objectiu de contribuir al canvi social i productiu de la precarietat laboral que pateixen les dones a partir del desenvolupament de processos d’empoderament individuals, grupals i col·lectius.


Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, el gener de 2021 la taxa d’atur a Catalunya, entre les dones, ascendia al 25,8%. El gener de 2020, un any abans, les dades a la ciutat de Barcelona aportades pel Departament d’estadística i difusió de dades de l’Ajuntament de Barcelona, mostraven que l’atur femení era més elevat al masculí en pràcticament totes les franges d’edat. Al districte de Sant Martí es registra la taxa d’atur més elevada de la ciutat, i amb un nivell de cronicitat d’atur femení molt elevat. Tenint en compte l’impacte de les crisis econòmiques i socials sobre les dones i la feminització de la pobresa que genera el sistema, el projecte està dirigit a dones en situació d’atur o en condicions de precarietat o pobresa laboral de la ciutat de Barcelona, fent èmfasi en el districte de Sant Martí.

  • #JuntesIVisibles
  • #JuntesIVisibles

Les dones patim la violència estructural d'un sistema que genera i perpètua les desigualtats. Trencar amb les estructures de discriminació i desavantatge a les que fem front les dones és indispensable per a fer realitat els drets de les dones i construir una economia global més forta i equitativa.