Aquest any, de la mà de Barabara Educació, CIM UPC i Drecera, arribarà Arttec, una plataforma de formació online en l’àmbit tecnològic per donar resposta a les diferents necessitats de les dones i del mercat laboral.Arttec vol ser un nexe entre aquestes necessitats, a partir de l’oferta d’itineraris formatius que permetin a les dones accedir a les ofertes del sector tecnològic.

Les dades sobre l’ocupació en els àmbits tecnològics evidencien una clara bretxa de gènere. A Catalunya, durant el 2019 el 69,1% de les persones ocupades en la branca d’activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que només el 30,9% eren dones. Aquestes dades són igual d’alarmants en l’àmbit de la formació. I és, en aquest context, en què es comença a construir Arttec. Un projecte de formació de qualitat que s’està desenvolupant des de tres dimensions:

  • Formativa: la plataforma vol esdevenir un espai de formació de qualitat especialitzat en el desenvolupament tecnològic.
  • Social: el projecte vol visibilitzar i denunciar les desigualtats de gènere al sector tecnològic i la necessitat d’un canvi.
  • Col·lectiva: Arttec posa la intercooperació al centre, entre empreses, dones i la plataforma, per apropar-nos a l’equitat i a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el sector tecnològic.

Estigueu atentes, Arttec arribarà aquest any oferint l’oportunitat d’explorar el món tecnològic o redirigir la teva carrera professional. El sector tecnològic no pot ser un món d’homes, a les dones també ens interessa i hi tenim molt a dir.