Els Ateneus de Fabricació són una aposta de l’Ajuntament de Barcelona per facilitar l’accés a les tecnologies de fabricació digital.

Barabara Educació, des de el mes de juliol,  participa en la coordinació i implementació de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana (AFCM), un nou equipament a Nou Barris que, a més a més de promoure i donar a conèixer les tecnologies de fabricació digital, aposta per la innovació i la tecnologia com elements claus en la promoció de l’ ocupació.

10540788_767311570009429_4853177401811304989_n

Amb aquest equipament, la Zona Nord,  guanya presencia en la ciutat, i molts barcelonins i barcelonines que no la coneixien, ara s’apropen a aquest barri desconegut i perifèric de la ciutat. Escoles i centres educatius, mitjançant el Programa Pedagògic del Consorci d’educació i l’Ateneu,  tenen un espai on introduir-se a la fabricació digital.

La filosofia dels ateneus es basa en l’open source i common goods. La socialització de les idees i dissenys, la col·laboració i l’orientació a la recerca de solucions de problemes socials o a la millora de l’entorn i la convivència són valors associats als ateneus.

Els ateneus com llocs de trobada i d’aprenentatge, que afavoreixen la creativitat, es converteixen en espais de producció d’objectes amb màquines controlades per ordinadors. Els ateneus volen ser una plataforma d’innovació i emprenedoria, on les idees puguin prendre forma.

Si vols més informació visita:

 http://ateneusdefabricacio.barcelona.cat/

 http://ateneusdefabricacio.barcelona.cat/xarxa-de-ateneus-de-fabricacio/ateneu-de-fabricacio-ciutat-meridiana/