Des de Barabara Educiació hem posat en marxa un espai d’assessorament laboral que atendrà a dones de forma gratuïta a l’edifici Can Picó situat al districte de Sant Martí, cada dimarts des del 4 de maig de 15h a 19h amb cita prèvia.

L’espai d’assessorament laboral, totalment gratuït, compta amb la participació de la Laura Rodríguez, advocada laboralista amb gran experiència, que atendrà de forma presencial i personalitzada, resoldrà dubtes i orientarà sobre canals i eines disponibles a les dones que ho requereixin. Aquest espai té l’objectiu d’atendre qüestions en matèria de drets laborals, assessorar i orientar, així com oferir informació especialitzada de les problemàtiques que se’n puguin derivar de cada cas. Conèixer els teus drets laborals, saber si s’està complint i respectant el conveni regulador, informar-se sobre les passes a seguir en cas de vulneració de drets laborals o acomiadament, són alguns dels serveis que ofereix el punt d’assessorament laboral. La professional, experta en matèria de violència masclista, també oferirà assessorament per a casos d’assetjament en el lloc de feina o per a orientar aquelles dones que hagin patit violència masclista i no sàpiguen a quins drets laborals poden acollir-se.

La cooperativa ha posat en marxa aquest punt d’assessorament en el marc del projecte Juntes i Visibles, que busca contribuir en la lluita contra la precarietat laboral de les dones. El punt d’assessorament també vol fomentar la conscienciació, individual i col·lectiva, sobre aquesta precarietat i visibilitzar-la. El projecte compta amb el finançament econòmic de Barcelona Activa través de la convocatòria Impulsem el que fas 2020.