Formació Prevenció de les violències masclistes

El passat 16 de novembre vam dur a terme la formació “Prevenció de violències masclistes i lluita per la igualtat d’oportunitats a les entitats i organitzacions d’arts escèniques: abordatge i resposta”.

Les associacions d’arts escèniques AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), APDC (Associació de Professionals de la Dansa de  Catalunya), TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), AGT (Associació Gironina de Teatre), APCC (Associació de Professionals de Circ a Catalunya) i l’APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya), en col·laboració amb l’SDE (Servei de Desenvolupament Empresarial), ens van encarregar  una sessió en línia per a veure com abordar les agressions i les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques i els seus projectes professionals:

La sessió estava adreçada a totes les professionals del món de les arts escèniques, posant especial atenció en les companyies i equipaments o entitats. I van participar 28 entitats.

 

Objectius

  • Aproximar-nos al marc legal existent per a la prevenció i intervenció per fer front a les desigualtats entre homes, dones i persones no-binàries en l’entorn laboral.
  • Conèixer les diferents eines i mesures que existeixen per combatre i eradicar la desigualtat i la discriminació de gènere en l’àmbit laboral.
  • Conèixer eines en l’àmbit laboral per prevenir l’assetjament sexual, per raó de sexe, per orientació sexual o identitat o expressió de gènere, i intervenir-hi.