La cooperativa, Biciclot, en col·laboració amb la cooperativa Barabara Educació i el BiciHub, llança el web www.rebiciclem.com, un espai que visibilitza el projecte social que hi ha darrera de totes les bicicletes produïdes al taller de Biciclot.

La bicicleta Rebiciclem, a part de ser un producte de necessitat per a la ciutadania, fomenta tot un seguit de valors vinculats a l’economia circular, el consum responsable i la inserció sociolaboral. 

Rebiciclem és una bicicleta sostenible amb estil totalment feta a mà en el taller de Biciclot. Una bicicleta creada a partir d’una selecció de bicicletes en estat d’abandonament. Al taller de Biciclot l’equip de mecàniques realitza la rehabilitació de la bici, a través d’una cadena de muntatge dissenyada pel nostre equip i en la qual participen professionals incorporats després d’un procés d’inserció sociolaboral. El resultat final és una bicicleta reutilitzada en un 75-80% i pintada i muntada de manera totalment artesanal, convertint-se en un producte únic i irrepetible.

Els objectius del projecte Rebiciclem son:

  • Promoure la mobilitat sostenible en les ciutats en transició i en el marc de l’ESS. 
  • Fomentar l’economia circular. 
  • Ajudar les persones en risc d’exclusió a través de la inserció sociolaboral. 
  • Promoure un model de producció sostenible, socialment responsable i de proximitat. 

La bicicleta, actualment consta de 3 models: 

  • Infantil 
  • Passeig: bicicletes estil holandès amb la possibilitat d’equipar-les amb accessoris com cistella i portapaquets. 
  • Híbrida: bicicletes adaptades per la ciutat, creades a partir de models de muntanya, BTT, MTB. Amb la possibilitat d’equipar-les amb accessoris. 

El web www.rebiciclem.com  compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del projecte Singulars del programa Aracoop que atorga el departament de Treball a projectes que fomenten l’economia social i el cooperativisme.